söndag 1 april 2012

Tovas Uggletårta

Idag fyller min mellersta tjej, Tova 7 år. Hon är familjens djurvän. Hon älskar alla djur.
Tova har berättat för mig att hon vill ha en djungeltårta på barnkalaset och en tårta med ett skogsdjur på familjekalaset. Idag var det dax för hela familjen att komma och äta tårta.

Det blev en uggla på en gren. Tova var med mig och gjorde tårtan. Det var hon som kom på att ha moln som kant längst ner. Hon ville också att det skulle synas att hon fyllde 7 år så jag gjorde en stående sjua med en fjäril på. 

Jag gjorde två vanliga tårtbottnar. Varje botten delade jag i tre lager. Så det blev sex lager med fyllningar. Som fyllning hade jag hemmagjord Lemon curd, mixade jordgubbar och vispgrädde. Se recept under receptflicken.


På långfredag är det dax för barnkalas så då kommer det en ny tårta om det går som det ska. :)

Ha en bra dag!
Anna


4 kommentarer :

 1. Hej Anna, sitter och letar inspiration och tips till en djungeltårta. Min son fyller 2 år. Det här blir första gången jag dekorerar en tårta.... Det blå marsipanlocket på uggletårtan, är det köpt eller har du gjort det själv? Om du gjort det, hur gör man? Tack snälla!!

  SvaraRadera
 2. Hej Sofia!
  Roligt att du hittade lite inspiration. :) Det blåa locket är gjord av sockerpasta som jag köpte på Panduro Hobby. Du kan köpa sockerpasta på lite olika webb butiker också. Tex www.tartdecor.se eller www.strosselannat.se.
  Jag köpte vit sockerpasta som jag färgade med ljusblå färg. Blå färg kan du köpa på Panduro Hobby, Ica, webb butiker eller annan välsorterad matvarubutik.
  Lycka till!
  Ha en bra dag!
  Anna

  SvaraRadera
 3. Å vilken fin tårta! :) Men vad gjorde du ugglan, trädet och löven av? Sockerpasta det också?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Madelin! Vad kul att du tyckte den var fin. :) All decoration är gjord av sockerpasta. Ugglan gjorde jag i två omgångar för att få "fjädrarna" att stelna. Ha det bra! Anna

   Radera