onsdag 26 oktober 2011

Tjejfest!

I helgen hade jag tjejfest! En av mina vänner påpekade lite fint att det är alltid gott med två efterrätter. :) Jag kunde ju INTE göra henne besviken! Så det blev en Frozen Cheesecake och en Vitchokladkladdkaka. Jag älskar Cheesecake! Men i lördags blev Vitchokladkladdkakan en favorit. Väldig god tillsammans med hallon och vispgrädde. Den är väldigt enkel att göra. Så det är bara att åka till affären att införskaffa proviant. När du ändå ska baka så är det lika bra att köpa det fetaste riktiga smöret, den godaste chokladen! Då blir allt gott.

Frozen Cheesecake i glas och Vitchokladkladdkaka med hallon

Frozen Cheesecake är en favorit. Min svärmor brukar göra den utan citronskal och vanilj, den är minst lika god. En gång så hackade jag i två dubbel-Daim. Samt att jag gjorde en jordgubbssalsa. En barnfavorit!!

Jordgubbssalsa


ca 1-2 liter färska jordgubbar
skal och saft av en citron
1 msk fruktsocker


Frozen Cheesecake


4 ekologiska ägg
1 1/2 dl strösocker
Skal av en citron
2 tsk vaniljsocker
200g philadelphiaost
4 dl vispgrädde
1 paket digestivekex


(2 paket dubbel Daim)


Separera äggulorna från vitan. Vispa äggvitan till hårt skum. Vispa sen grädden fluffig. Vispa ihop ägggula, vaniljsockret, strösocker, citronskal och ph-ost i en bunke.
Krossa kexen i mixer.
Blanda ihop äggulesmeten med grädden. Blanda sedan försiktigt ner äggvitan.


Vill du ha Daim i kossa den och vänd ner den försiktigt i smeten.


Jag varvade smulor och smet i glas. Börja alltid med smulor först. Det går lika bra att ha Cheesecaken i en stor form.


Ha smeten i frysen i 3-4 timmar.


Vitchokladkladdkaka


2 ekologiska ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
100g smör
100g vitchoklad
2,5 dl vetemjöl


Vispa ägg, socker och vaniljsocker fluffigt. Smält smöret och bryt sen ner chokladen i små bitar och rör tills allt är smält. Blanda sedan ner smör/chokladen och mjölet i det uppvispade ägget. Smöra en form med löstagbar kant. Grädda kakan i 200 grader i ca 15 min. Kakan ska vara kladdig i mitten.
Pudra kakan med florsocker. Servera kakan med vispgrädde och hallon.


Mums!

1 kommentar :

  1. hur gott som helst!! Man blir aldrig besviken!

    SvaraRadera