onsdag 12 oktober 2011

Doptårtor

Idag tänkte jag att jag skulle lägga ut lite nya bilder på några av mina doptårtor. Jag har flera kompisar som nu i dagarna kommer att ha namngivelse eller dop. Att göra en tårta till namngivelse/dop tårta är super kul. Det är bara fantasin som sätter gränser. :)


Tårtorna, som ni ser, är gjorda av en klassisk tårtbotten och kallas också för anslag. Jag lägger ut mitt bästa recept på anslag lite längre ner på sidan. Anslag är lättare/luftigare än en vanlig sockerkaka. Mellan lagren har jag vaniljkräm, färska jordgubbar och grädde. En klassisk tårta som nästan alla svenskar älskar. Överdraget är av Sugerpaste (sockerpasta) och dekorationen av har jag gjort av Flowerpaste. Hoppas att ni får något att vila ögonen på.




Ha en bra dag!  Anna


Anslag/tårtbotten


Använd en form på ca 2 liter. Ugnstemperatur 175 grader.


4 ekologiska ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potaismjöl
1 tsk bakpulver
1-2 tsk riktig vaniljsocker


Det är potatismjölet som gör botten luftig och porös.


Sätt på ugnen. Smörj och bröa formen. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör försiktigt ner det i äggsmeten. Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-40 min. Låt kakan svalna innan den stjälps upp. 
Lycka till!



1 kommentar :

  1. Vilka fina tårtor ! Det känns inte som om man vill skära i dem så att de blir förstörda ...

    SvaraRadera