söndag 2 september 2012

Ladan till taklagsfesten

Igår kväll var det taklagsfest hos brorsan och Camilla. De har byggt en lada för att ha sitt bröllop i. Efter bröllopsfesten blir det till ett garage för trakorn samt på övervåningen blir det en gäststuga. Så ett allt i allo hus. Otroligt snyggt!
Jag fick som uppgift att bygga en tårta som påminde om deras nybyggda lada.

Jag gjorde huset rött istället för originalet som är grått, bara för att få det lite mer barnsligt färgglatt. Jag skulle också ha gjort ett hönshus men sockerpastan räcket inte till.


Under sockerpastan var det en Hummingbirdcake, som blivit min favorittårta. Recept finns nedan.




Hummingbird cake

Räcker till fem lager om du använder 15 cm form eller fyra lager till 20 cm form.

1 cup (110gram) pekannötter, rostade
3 cups (390gram) mjöl
2 cups (400gram) strösocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
3 stora ägg lätt uppvispade
3/4 cup (180ml) rapsolja
1 1/2 tsk vaniljextrakt
227 gram krossad burk ananas (häll inte ut vätskan)
2 cups mosade bananer ca 3-4 st 

Sätt ungen på 175 grader. Smöra och mjöla formen. 
Rosta pekannötterna i en ugnsfast form i ca 8 minuter eller tills de är gyllenbruna. Låt svalna och hacka.

Blanda mjöl, socker, bikarbonat och kanel i en stor skål.
Vispa ägg, olja, vanilj, ananas, mosade bananer och pekannötter i en annan stor skål. Tillsätt de blöta ingredienserana till de torra och blanda samman allt. Dela smeten mellan formarna eller grädda i omgångar. Grädda ca 25-30 minuter i mitten av ungen. Låt svalna i formen i ca 10 minuter innan du stjälper upp kakan. Låt kakan svalna helt innan du fyller den.


Cream cheese frosting

80 gram mjukt smör
300 gram cream cheese
500 gram florsocker
1 tsk vaniljextrakt

Vispa cream cheese och smör mjukt i en skål. Tillsätt florsocker och vanilj och vispa tills frostingen är jämn. 


Blanda 1 banan med ca 2 msk frosting och lägg i mellan lagrarna. 

Lycka till!

Ha en skön höstdag!
Anna

1 kommentar :