måndag 16 juli 2012

Pitabröd

Häromdagen så gjorde jag hemmagjorda pitabröd. Mumisigt värre! Bröden var enkla att göra. Till pitabrödet så gjorde vi kryddiga köttfärsbiffar och röbetstaziki. Så det blev som en hamburgare fast med smak av Turkiet.
Dagen efter hade vi några pitabröd kvar och lite vitlöksmör. Så jag delade bröden i två delar och bredde på lite vitlöksmör och körde i ugnen några minuter. Det blev också jättegott.

Pitabröd 


ca 12 st


50 g jäst
4 dl ljummet vatten
1 dl ljummen mjölk
1 msk socker
1 tsk salt
2 msk olivolja
ca 12 dl vetemjöl


Smula sönder jästen i hushållsassisten och häll på vatten och mjölk. Rör till jästen löst sig. Tillsätt socker, olja och salt. Arbeta in mjölet lite i taget och kör maskinen i ca 5 min. Låt degen jäsa i 30 min under bakduk.


Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bakbord och dela i 12 bitar. Kavla ut till rundlar ca 12-14 cm i diameter.
Lägg bröden på plåt med bakpapper och låt jäsa ytterligare i 25 min under bakduk.


Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 8-10 min. Låt svalna under bakduk på galler. 


Lycka till!



Ha en bra sommardag!
Anna



2 kommentarer :

  1. Åhh! ska i dag göra min första egna pitabröd :D å hittade ditt inlägg via google :D

    SvaraRadera
  2. Bakat nu å dom blev suuuuper fina :D
    Tack för ditt enkla recept :)

    SvaraRadera