tisdag 5 juni 2012

Hur man gör en palm

För någon månad sen så gjorde jag en djungeltårta till min dotter. Jag tänkte att jag skulle tipsa er om hur man kan göra en palm.

Det är inte så svårt som man tror. Bara man har rätt tyll (spritsmunstycke). Jag använde mig av en tyll som heter 112. Jag gjorde en glasyr på äggvita, florsocker och grön färg. Glasyren ska vara ganska tjock, så att inte den rinner. 


Lägg en bit folie på en kupad form. Jag använde mig av en cup cake-form med rundad botten. Sedan är det bara att spritsa från toppen och ner. Låt palmbladen torka i minst två dygn eftersom det är mycket vätska i glasyren. Du känner när du kan ta bort palmbladen från foliet. Gör några extra ifall någon går sönder. 


Som stam använde jag mig av ett tjockt sugrör som jag klädde med brun sockerpasta. (sockerpasta finns att köpa på Panduro hobby eller på någon bakbutik på internet) Jag klädde halva sugröret med sockerpasta. Den oklädda delen använde jag som stöd för att sticka ner i tårtan. Jag tog lite glasyr för att fästa palmbladen på stammen. 

Lycka till!

Ha en skön sommar dag!
Anna

2 kommentarer :

  1. Anna!!!
    Så otroligt duktig och kreativ du är, en sann konstnär!!!
    Kram från en gammal fröken och vän till din kära mor.
    Mvh Eva aNDERSSON

    SvaraRadera