torsdag 14 juni 2012

Hundtårta

Tova och Saga ville bjuda sina klasser på tårta. Deras klasskamrater hade sett mig i tidningen och ville smaka på tårtor. Jag skulle göra tårtan till dagen innan vi skulle resa bort. Vi hade dock lite otur så båda tjejerna blev sjuka. :( På morgonen när jag berättade att de inte fick gå i skolan blev de som två arga bin. Livet var orättvist och de skulle gå ändå. För att göra tjejerna lite glada så lovade jag att vi skulle baka en liten tårta för att bjuda farmor på. Så det blev som Tova ville, en Hundtårta.


Jag använde mig av vanlig tårtbotten/anslag som jag färgade lila och mintgrönt. Se recept under receptfliken. För att få schackrute-effekten så tryckte jag ut en lika stor ring i varje botten och bytte den gröna mitten med den lila mitten. Så här.


Jag mixade frysta blåbär med lite fruktsocker och hade mellan och så lite vaniljkräm. Runt om så hade jag vispad grädde. Som täcke på tårtan så blev det en choklad-sockerpasta.
Ha en bra sommar dag!
Anna


3 kommentarer :

 1. Hejsan jag undrar var recept-fliken ligger, hittar den inte :/

  SvaraRadera
 2. Hej! Ursäkta att jag inte svart dig. :( Jag har tagit bort receptfliken för att göra om den, så jag lägger ut receptet här.
  Ha en bra dag! Anna

  Anslag/tårtbotten

  Använd en form på ca 2 liter. Ugnstemperatur 175 grader.

  4 ekologiska ägg
  2 dl strösocker
  1 dl vetemjöl
  1 dl potaismjöl
  1 tsk bakpulver
  1-2 tsk riktig vaniljsocker

  Det är potatismjölet som gör botten luftig och porös.

  Sätt på ugnen. Smörj och bröa formen. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör försiktigt ner det i äggsmeten. Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-40 min. Låt kakan svalna innan den stjälps upp.
  Lycka till!

  SvaraRadera