Cheesecake med vit choklad och hallon
50 g smält smör
200 g digestive kex
Mixa och blanda. Tryck sedan ut i en form med avtagbar kant. Ställ i kylen under tiden du gör fyllningen.
6 msk hasselnötslikör eller någon annan likör (jag använde Cointreau)
1 dl tinade hallon
Blanda ihop och låt stå.
400 g philadelphiaost
1/2 dl strösocker
1-2 tsk rivet citronskal
Vispa ihop i en bunke.
200 g smält vit choklad
1 st gelantinblad
Lägg gelantinbladet i blöt under tiden du smälter chokladen i vattenbad. Blanda ihop.
(Jag använde mig av två gelantinblad och då blev chokladen som en gummiboll. Men det gick att vispa ut den i ph-ostblandningen.)
1 dl vispgrädde
Lättvispa grädden.
Blanda ihop ph-ostsmeten med chokladen. Vänd sedan ner grädden varvat med hallonlikören.
Ställ i kylskåpet i 2 timmar. Riv sedan skal av en lime och lägg på toppen tillsammans med valfri mängd hallon.
Cheesecaken går med fördel att göra dagen innan. Men lägg på limeskalet och hallonen precis innan servering.
Lycka till!
Ha en bra vårdag!
Anna
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar