söndag 6 november 2011

Schwarzwaldtårta

Vi hade fest igår och den var jättelyckad. Mormor blev glad för alla presenter. Min moster hade en liten tävling där alla festdeltagare fick var sitt uppdrag men ingen visste vad någon annan fått för uppdrag... Mormor hade fått i uppgift att säga 3 gånger under middagen att hon inte gillade kalkon. Alla trodde att hon hade blivit lite vimsig med tanke på att hon bjöd på kalkon. Det var ingen som förstod att det var hennes uppgift. :)
Vi åt Schwarzwaldtårta och så hade jag gjort en Vitchokladkladdkaka bara för att vara på den säkra sidan. Så här kommer mitt recept på Schwartzwaldtårta. Vitchokladkladdkaka finns under receptfliken.Schwarzwaldtårta


Botten:


150 g finhackade hasselnötter
3 dl florsocker
1 1/2 msk potatismjöl
6 äggvitor


Vispa äggvitorna till hårt skum. Sikta i potatismjölet och florsockret. Blanda sedan i nötterna. Blanda försiktigt. Rita en rund ring på tre bakplåtspapper ca 23 cm i diameter, och fördela smeten på dessa. Grädda i 175 grader i ca 15 min. Låt gärna bottnarna stå kvar i ugnen efter du stängt av värmen.


Chokladen:


300 g mörk 70 % choklad


Smält 100 g mörk choklad i vattenbad.
Ta sedan och hacka i 200 g mörk choklad och lägg i den i den smälta chokladen. Rör tills allt är smält.


Bre ut chokladen till långa tungor på bakplåtspapper med hjälp av en sked. Låt svalna.


Tips! Vill du ha tårtan lite mer marängig och högre så kan du ta två st köpta marängbottnar också.


Vispa 6 dl vispgrädde hårt. Varva grädden mellan bottnarna. Bre ut grädde över hela tårtan. Ta sedan chokladtungorna och ställ dem runt om. Bryt sedan några tungor och strö högst upp på tårtan. 


Avsluta med att pudra lite fin kakao på toppen.


Lycka till!!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar