söndag 10 februari 2013

Amerikansk Cheescake på två vis

Just nu så försöker jag hålla ner lite på sockret. Det är inte så lätt när man älskar att baka. Det kliar i fingrarna för att få prova nya recept, som av någon konstig anledning finns överallt.
Jag tog och ändrade på ett cheescake-recept som jag har fått av en släkting från USA. Jag lägger ut både originalreceptet och receptet som är lite nyttigare. Båda recepten är goda men originalreceptet är fantastiskt. :)

Bilderna är på den lite nyttigare cheescaken.

Ubbes Cheescake

Original receptet

Botten:

2 1/2 cup smulande digestive kex (1 cup = 2,4 dl)
110 g smält smör

Gräddas i ugn i ca 7 min i 175 grader. Låt den svalna, gärna till kylskåpskall.

Cheescake krämen:

225 g Philadelphia ost rumstemurerat
6 dl florsocker
2 tsk äkta vaniljsocker
1/2 pint vispad grädde (1 pint = 6 dl)
Saft och rivet skal av 1 citron

Blanda ihop ph-ost, florsocker, vaniljsocker och citron. Blanda sedan i den vispade grädden.
Lägg blandningen på digestivebotten och ställ in i kylen innan den serveras. Det blir godare om den får stå i kylen några timmar. Lägg på valfri frukt eller bär innan servering.


Det lite nyttigare receptet

Botten: 

ca 300 gram hasselnötter och peckannötter
75 g smör

Grädda i ugnen i ca 7 min eller tills botten har fått en fin färg, i 175 grader. Låt den svalna till kylskåpskall.

Cheescake krämen:

300 g Philadelphia ost
1/2 dl fruktsocker
2 tsk äkta vaniljpulver
3 dl vispad grädde
Saft och rivet skal av en citron 

Blanda ihop ph-osten, florsocker, vaniljsocker och citron. Blanda sedan i den vispade grädden. Lägg blandningen på nötbotten och ställ in i kylen några timmar. Lägg på frukt eller bär innan servering.

Lycka till!

Ha en bra dag!
Anna





1 kommentar :

  1. Hej Anna!
    Vilken fin blogg du har! Jag skulle gärna vilja ha din mailadress, jag kan inte hitta den här på sidan någonstans. Maila mig gärna på bokforlag@abwerners.com. Mvh Hella

    SvaraRadera