Jag gjorde en pajbotten på smör, socker, vetemjöl och vaniljsocker. På botten skivade jag tre äpplen som jag pudrade på lite kanel. Därefter kokade jag smör, farinsocker, strösocker och vispgrädde i en kastrull. Sedan grovhackade jag pecannötter och la ner dem i knäcksmeten. Knäcksmeten hällde jag på äpplena och så in i ugnen. Smaken blev otroligt god enligt oss vuxna men barnen blev inte överförtjusta... så den kanske passar bäst för vuxna. Vi hade vaniljsås till, det hade också passat bra med vispad grädde eller vaniljglass.
Tips! Ha pajen i kylen innan du serverar den. Smaken kommer mer tillrätta när kakan är kall.
Pecannöt- och äppelpaj
Botten:
200 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
Blanda ihop och platta sedan ut i en form med löstagbar kant. Ställ i frysen medan ugnen blir varm.
Grädda i ca 7 min i 175 grader.
Fyllning 1: provsticka
3 äpplen
kanel
Skala och skiva eller riv äpplena. Lägg de skivade eller rivna äpplena i den gräddade botten. Pudra på med kanel.
Fyllning 2:
175 g smör
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
2 msk vispgrädde
1 msk vetemjöl
150 g pecannötter
Smält smöret tillsammans med farinsocker, strösocker och vispgrädde. Koka i ca 4 min. Blanda i vetemjölet och pecannötterna. Häll smeten på äpplena.
Grädda i 175 grader i ca 35 min. Känn med en provsticka så att äpplena inte är för hårda.
Lycka till!
Ha en bra dag!
Anna
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar