fredag 29 juni 2012

Syrliga mazariner

Till midsommar gjorde jag dessa goda mazariner. Lätt att göra och att frysa in. Det går att göra i långpanna eller i små folieformar. Vill man inte ha den syrliga krämen ovanpå så är lättvispad grädde och några jordgubbar inte så tokigt att ersätta med.
En mazarin för både stora och små. Dekorera med en lite kvist mynta eller citronmeliss. 


Syrliga mazariner

Ca 20 st (både i långpanna och i formar)

200 g smör
200 g mandelmassa
1 dl strösocker
3 ägg
1 1/2 dl vetemjöl

Blanda smör, mandelmassa och socker. Jag använde mig av en mixer. Tillsätt ett ägg i taget och sedan mjölet. 
Fördela smeten i formen/formarna. 
Grädda i ugnen i 200 grader. Ca 20 min i långpanna och ca 10 minuter i formar.

Låt svalna.


Citron kräm

2 dl cremé fraich
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
saft och skal av två citroner

Koka ihop till en ganska tjock kräm.

Bred krämen över mazarinen/mazarierna. 

Går bra att frysa.

Lycka till!


Ha en skön sommar dag!
Anna

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar