Jag har hittat ett amerikansk recept på Lemon Bars som jag vara bara tvungen att prova. Jag kunde inte motstå detta recept, då jag är otroligt förtjust i citron i bakverk och efterrätter. Det var bara att åka på affären och köpa en påse citroner. Gott blev det alla fall. Kakan är godast riktigt kall med lite lätt vispad grädde till.
Tyra fyller 1 år idag. Så hela tjocka släkten har varit här. Jag bjöd på lite nya recept, som jag kommer att lägga ut på bloggen framöver. Det har varit en hektisk vecka. Saga har varit sjuk. Tyra gillar inte när jag bakar, hon vill att jag ska sitta på golvet och titta på medan hon leker. :) Och det är ju klart, mycket mysigare att vara med mamma än att sitta själv. Sällskapssjuk som sina systrar.Jag har omvandlat receptet till svenska mått.
Lemon Bars
Botten:
230 g smör
4 dl vetemjöl
1 1/2 dl florsocker
Fyllning:
3 1/2 dl strösocker
2/3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 ägg
1 dl färskpressad citronsaft
Sätt ugnen på 175 grader. Använd en form ca 32x22 cm annars blir den för platt.
Smöra formen.
Botten:
Smula ihop till en deg. Tryck ut degen i formen. Grädda i 20 minuter eller tills den är gyllenbrun.
Fyllning:
Blanda alla ingredienserna i en skål, vispa inte men blanda väl. Häll den på den varma botten. Och grädda ytterligare i 20 min.
Låt svalna och pudra på florsocker.
Lycka till!
God Jul
Anna
Dom smakade fantastiskt gott måste jag säga. Både friskt och sött samtdigt....
SvaraRadera