Den här Toscakakan är inte som ett Toscawinerbörd, den känns lite nyttigare. Om man kan kalla ett bakverk för nyttigt. :)
Toscakaka i långpanna
ca 42 st
6 st ägg
4 dl socker
200 g smält smör
4,5 dl vetemjöl
Toscaglasyr:
150 g smör
1,5 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk grädde
3 dl hackad och blandade nötter och mandel eller bara mandel
- Vispa ägg och socker pösigt till kakan. Tillsätt det avsvalnade smöret. Rör ner vetemjölet och blanda smeten försiktigt. Häll smeten i smord och bröad stor långpanna. OBS det ska ej vara bakpulver i. Grädda i 20 minuter i 175 grader i mitten av ugnen. Ta ut kakan och bred toscaglasyren över hela kakan. Grädda ytterligare 15 minuter eller tills den fått rätt färg.
- Toscaglasyren: Hacka nötterna och mandeln eller kör i mixer. Blanda alla ingredienserna i
- en kastrull. Glasyren får inte koka för då sockrar den sig, utan smält den bara.
Recept: Elisa-Beth Stendahl
Lycka till!
Lycka till!
God jul!
Ha en bra dag.
An
Hej Anna,
SvaraRaderaLåter mumsigt :-)
men hur mkt mandel ska det vara?
o blir det mkt tosca el kan msn plussa på lite av det gottaste? ;-)
Mvh Suss
ps ska provbaka dina lemonbars snart
Hej! Vilken tur att du kommenterade inlägget! :) Tydligen så hade mandeln fallit bort. Det ska 3 dl mandel och det räcker med toscasmeten. Om du vill vara på den säkra sidan tillsätt en halv sats extra. :) Lemonbars är riktigt goda. Lycka till! Anna
Radera