Saffransskorporna är lätta att baka och trevliga att ge bort. Vem blir inte glad över att fått en bruk med hemmagjorda skorpor? Om du inte är förtjust i saffran kan du byta saffranet mot kardemumma. Kardemumma skorpor och också otroligt goda.
Saffrans skorpor
ca 30-40 skorpor
100 g smör
1 g saffran eller 2 tsk nystött kardemumma
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl skållade hela sötmandlar
1 1/2 tsk bakpulver
lite råsocker
Smält smöret tillsammans med saffranet. Häll in det smälta smöret i en bytta och blanda i äggen. Därefter blandar du i de övriga ingredienserna och rör om till en deg. Dela degen i tre bitar och rulla ut till tre längder som är ca 2-3 cm i diameter. Strö över med lite råsocker.
Ställ in i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter. Därefter tar du ut plåten och sänker temperaturen till 125 grader. Sned skär längderna i drygt 1 cm tjocka skivor. Ställ tillbaka plåten med skorporna i ugnen och låt torka i ca 15 min.
Låt svalna och lägg i en bruk.
Recept Laila Lindholm.
Lycka till!
Ha en bra dag!
Anna
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar