Det blev små, möra, spröda och gammeldagsta kakor. Mums! Otroligt goda med ett glas saft till.
Marägnsnittar
Botten:
100 g smör
1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
Rör smör och socker vitt och pösigt. Blanda i mjölet. Arbeta till en deg. Rulla ut degen till två längder på en ett bakplåtspapper, platta gärna ut degen med fingrarna. Grädda i ugnen i 200 grader i ca 10-15 min. Sänk sedan värmen i ugnen till 150 grader.
Maräng:
2 äggvitor
1 dl strösocker
1 dl hackad sötmandel
Vispa äggvitorna kraftigt, tillsätt sedan sockret och vispa en stund till. Spritsa eller bred ut det på den nygräddade kakan. Strö sedan över med mandel. Grädda i ca 5-10 min tills marängen fått en fin gyllen brun färg. Dela sedan kakan i snittar.
Lycka till!
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar