Frozen Cheesecake i glas och Vitchokladkladdkaka med hallon
Jordgubbssalsa
ca 1-2 liter färska jordgubbar
skal och saft av en citron
1 msk fruktsocker
Frozen Cheesecake
4 ekologiska ägg
1 1/2 dl strösocker
Skal av en citron
2 tsk vaniljsocker
200g philadelphiaost
4 dl vispgrädde
1 paket digestivekex
(2 paket dubbel Daim)
Separera äggulorna från vitan. Vispa äggvitan till hårt skum. Vispa sen grädden fluffig. Vispa ihop ägggula, vaniljsockret, strösocker, citronskal och ph-ost i en bunke.
Krossa kexen i mixer.
Blanda ihop äggulesmeten med grädden. Blanda sedan försiktigt ner äggvitan.
Vill du ha Daim i kossa den och vänd ner den försiktigt i smeten.
Jag varvade smulor och smet i glas. Börja alltid med smulor först. Det går lika bra att ha Cheesecaken i en stor form.
Ha smeten i frysen i 3-4 timmar.
Vitchokladkladdkaka
2 ekologiska ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
100g smör
100g vitchoklad
2,5 dl vetemjöl
Vispa ägg, socker och vaniljsocker fluffigt. Smält smöret och bryt sen ner chokladen i små bitar och rör tills allt är smält. Blanda sedan ner smör/chokladen och mjölet i det uppvispade ägget. Smöra en form med löstagbar kant. Grädda kakan i 200 grader i ca 15 min. Kakan ska vara kladdig i mitten.
Pudra kakan med florsocker. Servera kakan med vispgrädde och hallon.
Mums!
hur gott som helst!! Man blir aldrig besviken!
SvaraRadera